Stenladan

Stavgång Teleborgsskogarna

Nästa vecka träffas vi vid Stenladan 12.00.

 

Nästa vecka träffas vi vid Stenladan 12.00. Sedan går vi en timma i Teleborgsskogarna. Vi ses väl`?
Leif
 
 
På Campus, som är Växjös universitetsområde, ligger två stenladugårdar. Dessa byggdes 1856 och är tillsammans med Teleborgs slott några av de äldsta byggnaderna i Växjö. Den östra Stenladugården ägs av Theleborgs ryttarsällskap. Den västra Stenladugården var tidigare ett magasin och ladugård och ägdes fram till 2001 av Växjö kommun. 
Videum AB, som agerar som lokalförsörjare då Växjö Universitet köpte den nästan fallfärdiga ladugården. Smålands museum hade ställt krav på att fasaden på ladugården skulle bevaras. Byggstarten drog igång i juni 2005 rivning av taket. Man hade vid denna tidpunkt bestämt att Posten skulle hyra halva nedervåningen och på den andra halvan skulle man bedriva restaurang, bar och underhållnings verksamhet. Övervåningen ville man använda som evenemangslokal med möjlighet till skrivsal.
 

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.