Medlemsmöte med Luffarslöjd

Medlemsmöte Vallhagen

Vid vårt senaste medlemsmöte var Arne Ericsson inbjuden.

 Arne demonstrerade luffarslöjd för oss. Luffarslöjd, även kallat trådslöjd, är en benämning på en form av metallslöjd där olika dimensioner av metalltrådar böjs, bockas, tvinnas och surras samman till olika föremål såsom brödnaggar, korgar, ljusstakar, skålar, vispar, med mera. 

Luffarslöjd har fått sitt namn från den tid då många s.k. luffare vandrade runt och sålde föremål som de själva tillverkat med hjälp av några enkla tänger och järntråd. Det var vanligt kring våra glasbruk i Småland.

Arne berättade att han sysslat med detta i 10 år. Varje onsdag träffas 4 “gubbar” i Församlingshemmet i Furuby och hjälper varandra. Materialet köper de in från en trådfabrik i Anderstorp.

Av oss 18 deltagare var det några som provade på. Programrådet hade även tagit med lite olika saker för de som önskade julpyssla. En rolig och spännande kväll!

Leif

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.