Jubileumsföreläsning i Växjö

Jubileumsföreläsning

Reumatikerförbundet hade i samråd med Distriktet ordnat en föreläsning på Vattentorget i Växjö.

Förbundet bjöd på detta med anledning av 70-årsjubileét..Föreläsare var Karin Jensen, hjärnforskare på Karolinska Institutet i Stockholm. Karin, som  studerat 4 1/2 år i Boston, studerar smärtor i hjärnan, mest med fokus på fibromyalgipatienter.

2-4 % av befolkningen har fibro, 80 % är kvinnor.

Hon berättade att smärta har en viktig funktion  för överlevnad.Hon talade om algometer, en smärtmätare. Man använder friska personer i sina studier som jämförelse

Efter Karin talade Susanne Ahlqvist om 70 år med Reumatikerförbundet. Födelsedagen är f.ö. den 23 november. Under dessa 70 år har Förbundet haft 7 ordförande, faktiskt inte så många som man kan tro.

Förbundet ger 11,5 miljoner till forskning varje år. Det lät hoppfullt.

Kvällen hade samlat ett 80-tal intresserade åhörare vilket vi är nöjda med!