Besök hos Landshövdingen

Besök hos Landshövdingen.

Nu har Lena Sonesson från Distriktet, Britt Mari Denborg och Görel GemzellÅhman från Växjöföreningen varit hos vår nya landshövding, Ingrid Burman, och hälsat henne välkommen med en liten vårbukett och boken "Begrunda bakåt -Lev framåt" ( Kronobergs-boken 2016 ).

Hon blev glad och bjöd oss på lite fika. Hon nämnde spontant, att hon direkt tagit upp tillgänglighetsfrågor på Residenset. Hon önskade bl.a. en hiss från bottenvåningen vid stora entrén. Det är givetvis problem p g a att byggnaden är historisk och byggnadsminne.

Hon är medlem i Reumatikerförbundet sen tidigare, har varit vice ordf. ½ år samt tidigare ordf. i Handikappföreningarnas Samordnings- eller riks-organisation. Det senare var hon i alla fall flera år.

Lena, BM och jag funderade på, om vi kunde utse henne till hedersmedlem, iså fall i Växjöföreningen och Distriktet.

text Görel

foto Britt-Mari